Wat deden we in eerdere versies van de tuinenroute - Tuinenroute

Ga naar de inhoud

Wat deden we in eerdere versies van de tuinenroute

De Bestse Tuinenroute groeit nog altijd. Van een puur Vleutse aangelegenheid is het nu een Bests initiatief geworden.

2014    Bij de eerste Tuinenroute hadden we zo'n 100 deelnemers in de tuinen op de Sint-Oedenrodeseweg en zo'n 250 deelnemers op de Broekdijk.

2015    Bij de tweede sessie was het helaas heel slecht weer. In de Beursbox.nl tuin telden we slechts 65 deelnemers. Op de Broekdijk ongeveer het dubbele. In Aarle kwamen toen rond de 100 personen de tuinen bezoeken.

2016    De derde sessie in 2016 zag tussen de 100 en 150 bezoekers in de Beursbox.nl tuin. We konden het net bolwerken zodat de meeste bezoekers ook nog iets van een rondleiding konden krijgen. Alleen als het even te druk was lukte ons dat niet. Het initiatief werd in 2016 over het gehele buitengebied van Best doorgetrokken. In Tuin Meulenwiel telden ze 150 bezoekers. Een aardig resultaat. Helaas was er om 14:00 uur wat onweer en het regende toen ook even. Mogelijk dat het toch wat mensen thuis heeft gehouden. De tuin die het verste weg vanuit de bebouwde kom gelegen lag heeft toch nog zo'n 130 bezoekers gehad. Ook Cor van Esch heeft ongeveer zoveel bezoekers in zijn (enorme) tuin ontvangen.
In twee tuinen heeft The Lions Club Best - Oirschot reclame gemaakt voor haar 2016 goede doel, het vergeten kind. In de Beursbox tuin stond een stand waar meer informatie te vinden was over het opvangen van regenwater in de eigen tuin door in een begraven krat het water op te vangen, waarna het de grond in kan druppelen. Zo ontzien we het riool en houden we het water waar het ook echt valt.

2017  Het was alweer de vierde sessie van het evenement. Het was deze keer extreem warm, met een piek van 30 graden. Helaas bracht dat minder mensen op de been. Het was vooral voor gezinnen met kleine kinderen simpelweg te heet. In de Beursbox tuin ontvinden zo'n 50 bezoekers. Dit jaar was er voor het eerst ook een vijftal tuinen op het Volkstuin complex open. Ze ontvingen er zo'n 40 personen, maar misschien nog wel belangrijker, het was een evenement dat heel goed was voor de volkstuinvereniging zelf. Een nieuw bestuur kon zo beginnen met een leuk evenement, zonder dat ze zich veel zorgen om alles er omheen hoefden te maken.
Bij de zorgboerderij/Tienschuur op de Hagelaarweg ontvingen ze ook zo'n 40 personen. Mogelijk iets meer, want na 16:00 uur moesten de eigenaren zelf weg, maar de tuin bleef open. Cor van Esch ontving zo'n 60 personen. Bij hem zijn ook mensen weer doorgereden omdat hij per groep de tuin doorging en zo'n rondleiding kost bijna een uur. Dat gaan we volgend jaar goed regelen waarbij iedereen precies weet hoe laat de volgende rondleiding begint.


Dyke hemelwatersysteem
Terug naar de inhoud